PROJECTEN & UITWISSELINGEN

 Eternity organiseert jaarlijks nationale en internationale uitwisselingsprogramma’s met culturele organisaties die zich met muziek bezig houden.


Nieuwe (uitwisselings)projecten !

Building Strong Communities

Met het project “Building Strong Communities” organiseert Eternity maandelijkse bijeenkomsten voor jongeren uit Amsterdam Zuidoost die gaan over identiteit, de bijdragen die zwarte mensen hebben geleverd aan de samenleving en informatie over het Nederlands slavernijverleden.Elke maand vind er een bijeenkomst plaats voor 15 t/m 20 jongeren waarbij ze op interactieve wijze kennis maken met verschillende facetten over de zwarte geschiedenis, Trans-Atlantische slavernij en empowerment. Een aantal bijeenkomsten zullen ook in Amsterdam Oost plaatsvinden en in de binnenstad van Amsterdam. Reden hiervoor is dat daar allerlei belangrijke plekken zijn die illustratief zijn voor het slavernijverleden.

Periode: juni t/m november 2021

Aanmelden: info@eternitydrum.com

Projectleider: Revelino Pinas

Mede mogelijk gemaakt door https://www.europeansolidaritycorps.nl/


Get Up Stand Up

“Get Up Stand Up” is een Europese uitwisselingsprogramma tussen Eternity en Ebony Steelband dat zal plaatsvinden in Amsterdam en Londen. Doelstelling is om jongeren weerbaar te maken tegen onderling geweld en criminaliteit. Jongeren worden in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan verschillende workshops met betrekking tot het thema geweld. Denk hierbij aan workshops weerbaarheid met betrekking tot criminaliteit en drill muziek. Hiernaast zullen er ook excursies worden gemaakt naar een aantal historische bezienswaardigheden zowel in Amsterdam als in Londen. Deelnemende jongeren kunnen dan ook historische kennis opdoen en hun visie verbreden over de achtergrond van de bezochte plekken. Ook worden er in Amsterdam en Londen wijken bezocht waar de jongeren wonen. Dit geeft beide groepen deelnemers meer kennis over de leefomstandigheden van hun leeftijdsgenoten.

Periode: juli 2020 in Amsterdam en oktober 2020 in Londen

Aanmelden: info@eternitydrum.com

Projectleider: Derillio Alexander

Mede mogelijk gemaakt door https://www.erasmusplus.nl


Modern and the Beat

Van Hobby naar Succes..

Is een cultureel-educatief traject waarin drumlessen worden aangeboden aan jongeren in zowel het onderwijs als het naschoolse aanbod. Een doorlopende leerlijn staat hier in centraal. Jongeren kunnen intern de opleiding doorlopen als Caribische percussionist.

 

Beats

Eerste theatervoorstelling dat op zaterdag 23 november 2014 in première ging in het Bijlmer Parktheater.

 

Zomerkampen 

Eternity organiseert elk jaar een sportieve activiteitenweek in de Ardennen speciaal voor jeugd uit Amsterdam Zuidoost.  

Afgelopen uitwisselingsprojecten zijn:

 

  • Modern and The Beat”, uitwisselingsproject tussen Eternity en ACE in zowel Birmingham als in Amsterdam (augustus en september 2013). 

 

  • Muziek als universele taal, uitwisselingsproject tussen Eternity en Batuque Batucada in Brazilië (oktober 2012) 

 

  • “Pass The Stick”, uitwisselingsproject tussen Eternity en Ebony Steelband in Amsterdam (juli 2012)

Beats Crew

  • “Rite of The passage”

In 2019 hebben Eternity en The Manhood Academy de uitwisselingsprogramma Rite The Passage succesvol georganiseerd voor jongeren uit beide organisaties. Doelstelling was om beide groepen jongeren bij elkaar te brengen en middels verschillende activiteiten elkaars leefwerelden te vergelijken. Het uitgangspunt gedurende dit uitwisselingsprogramma waren de overgangsrituelen vanuit een Afrikaans perspectief toespitsen op de deelnemende jongeren. Rite of Passage staat voor de reis die een jonge zwarte man ondergaat tijdens zijn adolescentie. Het empowerment aspect staat hierin centraal. De jongeren werden bewust gemaakt van hun eigen kunnen. Door middel van een programma bestaande uit o.a. verschillende workshops, culturele excursies en dialogen, worden beide jongerengroepen gezamenlijk getraind in verschillende sociale vaardigheden, sociale competenties en kennis bijgebracht over de Afrikaanse geschiedenis.

Projectleider: Jamal Bijnoe

Mede mogelijk gemaakt door https://www.erasmusplus.nl

ROTP
ROTP
ROTP
ROTP
ROTP
ROTP

  • Theatervoorstelling: “UMUNTU”

Een groep jongeren gaat op zoek naar verschillende rituelen dat leidt naar hun mannelijkheid. Ze gebruiken hun passie voor muziek als middel om dit te bewerkstelligen. Umuntu betekent “man” in het Zuid-Afrikaans en gaat over een groep jongens die hun Rite of Passage doorlopen. Welke elementen en personen hebben zij nodig om succesvol te zijn in het leven. Welke situaties zijn er die voor blokkades/obstakels kunnen zorgen. En welke tools zijn er nodig om deze hiaten te overwinnen om weer het pad naar succes voort te zetten. Daarbij moet je altijd in staat zijn als succesvolle jongeman om een legacy achter te laten voor de volgende generatie. Dit is ook een op een te weerleggen als het gaat om vader en zoon relatie of vaderlijke rol die een persoon ten opzichte van een jongeman inneemt…


MINI-DOCU’S: Uitwisselingsprojecten

VIDEO: MODERN AND THE BEAT

VIDEO: ETERNITY IN BRAZIL